Even geduld...

De producten zijn succesvol
toegevoegd aan uw winkelwagen

Verder winkelen Naar winkelwagen en bestellen

De producten zijn succesvol
verwijderd uit uw winkelwagen

Verder winkelen Naar winkelwagen en bestellen

Verhaal achter oprichting Sorgente Print

Sorgente is in 1997 opgericht door drie diëtisten: Monique Klepke, Marjon van der Looij en Marian Noorthoek. Vandaag de dag staan zij nog steeds met passie aan het roer van het bedrijf. Hier vertellen zij het verhaal achter Sorgente; het verleden, het heden en de toekomst.

Hoe het allemaal begon

De drie diëtisten ontmoetten elkaar op de werkvloer van hetzelfde bedrijf; een fabrikant van medische voeding. Na hier jarenlang mooie ervaring op te hebben gedaan, grepen ze de kans om een nieuw bedrijf te starten voor mensen die thuis zijn aangewezen op medische voeding. Monique, algemeen directeur: ‘In die tijd verbleven patiënten langer in het ziekenhuis, omdat het gebruik van medische voeding bij hen thuis niet goed was georganiseerd. Medische voeding zelf werd toen nog via de apotheek verstrekt, maar als er vragen waren of complicaties met de voeding of voedingspomp, dan moest de patiënt hiervoor terug naar het ziekenhuis. Thuis verliep de zorg achter elke voordeur anders. Niet alleen bracht dit hoge kosten met zich mee, maar veel belangrijker: voor de patiënt verre van optimaal! Dit kan beter, dachten wij.’

‘Wij geloven dat een juist gebruik van medische voeding bijdraagt aan het herstel bij ziekte, het voorkomen van complicaties en de kwaliteit van leven’

Zo ontstond in 1997 het idee om Sorgente op te richten met als doel om patiënten thuis een totaalpakket aan voedingszorg te bieden. Vandaag een aanvraag van de diëtist/arts, betekent dat de volgende dag de juiste medische voeding bij de patiënt thuis wordt geleverd. Indien nodig, wordt een instructie gegeven door een voedingsverpleegkundige. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar er is hard gewerkt om dit idee waar te maken. ‘De begintijd vond ik best pittig’, zegt kwaliteitsmanager Marian. We gaven onze vaste baan op en hadden privé toen alle drie kleine kinderen.’ Monique: Je springt echt in het diepe en je weet niet hoe het avontuur gaat eindigen’. De andere twee knikken instemmend. ‘Maar we hebben altijd vastgehouden aan één koers’, zegt marketing- en salesmanager Marjon trots. ‘Ons doel was toen en is nog steeds om patiënten thuis kwalitatief goede voedingszorg te bieden’. ‘Dit doen wij met passie, omdat wij geloven dat een juist gebruik van medische voeding bijdraagt aan het herstel bij ziekte, het voorkomen van complicaties en de kwaliteit van leven’, vult Monique aan. 

Vandaag de dag

Jaarlijks voorziet Sorgente meer dan 50.000 patiënten van voedingszorg thuis. Tevreden en betrokken medewerkers zijn een belangrijke factor om al die mensen optimaal van dienst te zijn. Plezier in combinatie met hard werken is vandaag de dag met inmiddels ongeveer 100 medewerkers dan ook de cultuur binnen Sorgente. Dit is alleen al te merken aan de goedlachse sfeer van de drie oprichters onderling. Monique: ‘We zijn drie totaal verschillende mensen met ieder eigen kwaliteiten, maar wel met een gemeenschappelijke hands-on mentaliteit. Vroeger sprongen we bij in ons magazijn als dit nodig was.’ ‘Of werd een goed idee direct uitgevoerd, waardoor je soms teveel op de zaken vooruit liep’, zegt Marian glimlachend. Monique: ‘Fouten maken is menselijk, dit hebben wij nooit onder het tapijt geschoven. Dit zien we juist als leermoment om continu te verbeteren.’ Marian concludeert: ‘Klachten van onze patiënten en business partners nemen we zeer serieus en we zijn er altijd open over. Dit is in de zorg helaas niet altijd vanzelfsprekend.’

‘We kunnen weer volle kracht vooruit’

Om te komen waar Sorgente nu staat, had het bedrijf veel hoogte- en ook wat dieptepunten. Marjon: ‘Het hoogtepunt was de eerste aanbesteding met een grote zorgverzekeraar om de medische voeding via hen voor patiënten te kunnen vergoeden. We hebben inmiddels contracten met alle zorgverzekeraars. Dit was een paar jaar geleden ook wel weer een dieptepunt, toen we een groot contract kwijtraakten. Hierdoor konden we niet alle klanten van dienst zijn en moesten we helaas afscheid nemen van een aantal collega’s. Inmiddels is dat gelukkig weer goed gekomen en kunnen we weer volle kracht vooruit!’ 

Wat de toekomst brengt

‘Medische voeding is en zal in de toekomst van groot belang blijven bij ziekte en herstel. Daar geloven we in en dat willen we blijven realiseren’, zegt Monique vastberaden. ‘Maar we leven nu en je hebt niet altijd in de hand wat de toekomst brengt. Wel hebben we in de hand hoe we dit doen en waar wij het voor doen. Positiviteit en oprechtheid heeft ons zo ver gebracht om patiënten zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen.’

‘Na al die jaren zijn we nog steeds een sterk team.’

Tot slot vertellen de drie oprichters waarop zij trots zijn. ‘Het werk goed met thuis kunnen combineren, zegt Monique. ‘Mijn kinderen zeggen vaak: mam, jij hebt altijd plezier op je werk, hoe kan dat?’ Dat is toch mooi!’ Marian: ‘Dat is zeker mooi. Om te kunnen werken in alle vrijheid is écht een succesfactor voor je privé leven. Ter afsluiting voegt Marjon daaraan graag nog iets toe: ‘Na al die jaren zijn we nog steeds een sterk team. Natuurlijk zijn we het ook wel eens niet met elkaar eens, toch hebben we altijd vastgehouden aan hetzelfde doel.’

‘Mensen, die door een medische noodzaak thuis zijn aangewezen op medische voeding, willen wij graag helpen!’

Monique Klepke, Marian Noorthoek, Marjon van der Looij